DİYANETİN 88. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ HAYIRLI OLSUN”

 DİYANETİN 88. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ HAYIRLI OLSUN”

Türk diyanet Vakıf-Sen Kayseri Şube Başkanı Adem Çavuşoğulları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 88. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Anayasa'nın 136. maddesinde Laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinmiştir” diyen Çavuşoğulları, Teşkilat Kanunun 1. maddesinde de, İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek görevi verilmiştir” dedi.

Çocuşoğulları, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

Yurt içi ve yurt dışında vatandaşlarımıza Kur`an ve Sünnete dayalı olarak İslam Dininin emir ve yasaklarını öğreten, özverili bir şekilde görev yapan değerli Diyanet çalışanlarıdır.

Ülkemizin en ücra köşesinde kısıtlı imkânlarla ve olumsuz şartlarda görev yapan din görevlilerinin yaptığı bu önemli görev her türlü takdire şayandır.

Toplumun hızla geliştiği, bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu bir zamanda, önder öncü rolü üstlenen din görevlisi de kendini daha da geliştirerek örnek olma vasfını en iyi yapabilmelidir.

Bunun sağlanabilmesi sorumluluğu da 88. yılını kutladığımız bu güzide kurumumuzun başkanından, il-ilçe müftüsüne, eğitim merkezi yöneticileri ve bütün yönetim kadrosuna aittir.

Görevlisini anlayabilen, dinleyebilen, sevebilen, paylaşabilen, hiçbir ayrım yapmadan hakkaniyet ölçüsünde değerlendirebilen bir bakış ve yönetim anlayışının tesis edilmesi örnek olmaya vesile olacaktır. Verimliliğin artırılmasına ve hizmet kalitesinin yükseltilmesine yardımcı olacaktır.

Kurum dışı atamalara eleştiri

Kurum dışı atama ve nakillerin; kendisini yetiştiren ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getiren Diyanet çalışanlarının hizmet üretmelerini olumsuz yönde etkilediği, kurum amirlerine karşı güveni, sevgi ve saygıyı zedelediği gözlerden kaçmamaktadır. Kurumun ileriye gitmesi, vatandaşın huzurlu ve gerçek bilgi ile dini vecibelerini yerine getirmelerini sağlamak için yıllarca hizmet eden, katkı sağlayan, her düzeydeki çalışanların adaletli bir şekilde terfi imkânları sağlanmalıdır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen, kurum çalışanlarının kurumları ve yöneticileri ile bir ve beraber olabilmesi anlamında üzerine düşeni yapmaktadır ve yapacaktır.”



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti